Saturday, July 11, 2015

Püreesupp - lihtne ja maitsev


Kui käisin lõunaajal kohvikus söömas ja menüüs oli püreesupp, siis oli see minu kindel valik. Üheks lemmikuks kujunes lillkapsapüreesupp, vitsutasin seda süüa ja mõtlesin, et kui ma vaid oskaksin seda ise teha... Ühel õhtul oligi kõht tühi ja mul oli külmikus lillkapsast ning porgandit. Lasin vee keema (võib lisada puljongikuubiku), viskasin sisse lillkapsaõisikud ja tükikese porgandit, lasin pehmeks keeda, püreestasin saumikseriga ning lisasin koore. Tuli välja, et püreesupp on üks lihtsamaid asju üldse! Kui mul on kõht tühi, siis lisan veidi keedukartulit ka, kõht püsib kauem täis. Püreesuppi annab teha kõigest - kõrvitsast, brokkolist, lillkapsast, võib seeni lisada. Kohvi- või vahukoore asemel saab kasutada ka toorjuustu, kes laktoosi ei talu siis kookospiima või laktoosivaba Natural joguritit. 

P.S. Pildil ei ole frikadellid, need on rukkikrõbuskid. Poes on saadaval kamapallid, neljaviljakrõbuskid, hernekrõbuskid (öäkk!) ja rukkikrõbuskid (lemmikud!). Sisaldavad ohtralt kiudaineid, võib lisada jogurtile, keefirile, piimale, suppidele või isegi niisama nosida. 

No comments:

Post a Comment