Sunday, May 1, 2016

Laktoosi-ja gluteenivabad muffinid


Nägin netis surfates muffineid ja siis tuli muidugi suur muffinite isu peale. Samas nisujahu ei tahaks eriti tarbida ning kuna mul on kapis tatrajahu, kaerajahu ja all-purpose-jahu, siis otsustasingi neist miskit kokku keerata. Kuna mulle ei meeldi üldse retseptide puhul sõrmega järge ajada, siis ma ei saa siia mingit konkreetset retsepti kahjuks lisada. Küll aga veendusin selles, et küpsetamine ei ole mingi raketiteadus - mingi maitsev plönn sellest ikka välja tuleb! 

Kasutasin all-purpose-jahu (sisaldab riisijahu, jaanileivapuujahu, kartulitärklist), kaerajahu, tatrajahu, kaerahelbeid, muna, kookosõli, mett, toorkakaod, linaseemneid, hakitud tumedat šokolaadi. 

Hoidsin kõiki aineid toatemperatuuril. Vahustasin 2 muna, lisasin erinevad jahud, kaerahelbed, pehme kookosõli ja vedela mee ning lisasin ka veidi hakitud šokolaadi (tumedat). Soovi korral võib lisada šokolaadipisaraid, rosinaid, datleid, aprikoose, kuivatatud ploome või hakitud pähkleid. Nagu ikka - muffinitainast tuleb segada võimalikult vähe! Seejärel valada tainas vormidesse (mina kasutan silikoonvorme) ning ahju! Teatavasti  gluteenivabad jahud ei kerki nii hästi kui nisujahutooted, aga maitse oli küll super - kõik nisujahufännid kiitsid!

Nendele, kes saavad ja tahavad nisujahu ja piimatooteid tarbida, siis lihtsamast lihtsam retsept on selline: osta Vilma keeksipulber või Juubeli tordipulber, lisa vett ja õli (soovi korral ka lisandid) ning ahju! Tulevad väga maitsvad muffinid!

No comments:

Post a Comment